NYC en SF: Souvenirs

Vakantie en een gunstige wisselkoers: dat roept om wat leuke souvenirs. Daarover mijn laatste ‘vakantiebijdrage’. Genoeg andere leuke dingen om over te schrijven immers (nieuwe baan, vliegavonturen)!

Vinture wijndecanteerder

Vinturi

Mijn compact cameraatje (Canon ixus iis) had een tijdje geleden de geest gegeven, dus vervanging stond op mijn lijstje. Hoewel ik al wat prijzen in de VS had opgezocht, kwam ik op Schiphol een leuke aanbieding tegen van een Casio Exilim. Met high speed video functie. Dat leek me leuk. En zo had ik mijn eerste souvenir al voor aankomst in New York te pakken. Ik heb hem nu dus een paar maanden en ben tevreden. Enige minpuntjes zijn het wat onhandige batterijklepje en de positie van het continuous shooting knopje: ik maak regelmatig 30 foto’s per seconde terwijl eentje ook wel genoeg is.

Ik kocht ook twee paar gympen van Skechers. Leuke zwarte sneaker-style schoenen en Shape Ups. Over die laatste schreef ik afgelopen week al op Dutch Cowgirls. Het is wel grappig: ik kende het hele merk niet toen ik de schoenen kocht, kon ook online niet veel informatie over Skechers in Nederland vinden. En nu zie ik de Shape Ups ineens overal.

skechers

Skechers Shape Ups

Het is niet de eerste keer dat mijn souvenirs niet zo exotisch blijken. Eerder kwam ik al twee zorgvuldig vervoerde flesjes wijn uit Zuid Afrika tegen bij Oil & Vinegar. En de leuke ring met figuren uit Alice in Wonderland die ik in Toronto kocht, kwam ik in veelvoud tegen bij een stalletje op Festival Mundial. Tot overmaat van ramp raakte ik die ring een paar maanden later ook nog kwijt. Had ik weer.

Tijdens mijn wine tasting tour ging ik echt aan de souvenirshopperij. Voor verschillende familieleden en vrienden kocht ik leuke wijnaccessoires. De ‘aerator‘ die ik voor mijn broer (en in een wat eenvoudiger uitvoering voor mezelf en Bea en Hinke) kocht kan toch wel een echte wijngadget worden genoemd. Door de wijn door dit ingenieuze apparaat te schenken, komt er zuurstof bij. En daardoor smaakt de wijn alsof je hem gedecanteerd hebt. Zonder de toestanden van het overschenken in een decanteerkan dus. Leuk en lekker, wat wil je nog meer. Mijn versie maakt trouwens wel een grappig geluid bij het schenken; alsof Donald Duck aan het ratelen is. Heb er geen spijt van.

Deze heb ik: de vinoair

En ja, ik ben natuurlijk ook nog even bij Victoria’s Secret en Sephora langsgegaan en ik heb ook nog wat boeken gekocht. Het was dus maar goed dat ik mijn grote reistas op wieltjes had meegenomen;-)

2 Reacties NYC en SF: Souvenirs

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.