Naar Adele in Londen…. of toch niet

Dat was niet leuk wakker worden. Na een vlotte reis met de trein naar Londen, werden we op zaterdagochtend gewekt met het nieuws dat de resterende concerten van Adele waren afgelast. En dat was precies waarvoor we gekomen waren: we hadden kaartjes voor de show van zaterdag 1 juli. Boehoe. Ik was samen met mijn broer deze keer en hoewel het echt wel zuur was dat het concert niet doorging, hebben we een heerlijk zomers weekend gehad. Met weer wat nieuwe vondsten!

Geen concert, wel shows

Meteen na aankomst in Londen op vrijdag, keken we of er die avond nog kaartjes waren voor een musical. The Lion King stond op ons lijstje, maar die was uitverkocht op een paar peperdure kaarten na. Billy Elliot draait helaas niet meer (ik zag dat Hamilton naar dat theater komt, iets om in de gaten te houden) en dus werd het Wicked. Ik had de show in 2010 gezien in San Francisco. Lang genoeg geleden om de details niet meer te weten, maar ik wist nog wel dat ik het heel mooi vond. En dat was nu weer het geval. Na Billy Elliot de leukste voorstelling die ik ooit zag.

En nadat we zowel het bericht van Adele hadden gezien als de sites van de BBC en Wembley hadden gecheckt om zeker te weten dat we vrij waren op zaterdagavond, kochten we kaartjes voor An American in Paris. Dat is een klassieke Gershwin-musical (er is ook een film uit 1951 met Gene Kelly) met veel dans. Aangenaam, een paar bekende crooner-liedjes, maar ja: geen Adele.

An American in Paris

An American in Paris: piano op podium

Souvenirs

We bleven 3 dagen in Londen, dus er was genoeg tijd om een beetje te winkelen. Ik sloeg mijn slag bij The Ordinary (bij Spitalfields Market) en bij het culinaire warenhuis Fortnum & Mason. The Ordinary is een cosmeticamerk dat het allemaal wat anders aanpakt. Scheikundiger vooral. Ik kocht er dingen als Magnesium ascorbyl Phosphate 10% en een booster van zustermerk Hylamide. Bijkomend voordeel: het spul is aangenaam geprijsd.

Bij Fortnum & Mason kocht ik honing en theebiscuitjes. Iets minder aangenaam geprijsd, maar wel heel lekker!

biscuits and cosmetic souvenirs

De koekjes waren het duurst (nou ja, bijna)

Eten en drinken

Ik liet mijn broer een aantal plekken in de stad zien, die ik eerder al had ontdekt. Zo dronken we wat bij The Dove in Hammersmith en lunchten we in Chiswick. Voor mijn verjaardag (alweer bijna een jaar geleden) had ik nog een etentje tegoed. Dat werd ontbijt op sjiek bij The Wolseley. We aten op zondag, een glorieus zomerse dag, bij Wahaca, een keten van Mexicaanse restaurants. Leuk, op de South Bank. Lekker ook. Maar de vernieuwing zat ‘m in de speciale app. Daarmee konden we zonder tussenkomst van een ober afrekenen. Dat gaat nog wat worden in de horeca!

En de voor ons beiden nieuwe plek was Flat Iron Square. Ik had erover gelezen (er zit een pizzeria met speciale oventjes) dus we liepen er gericht naartoe. Gelukkig was er een wijnbar open, want de openingstijden bleken in het weekend beperkt. Leuk plekje, maar dus wel even checken als je ernaartoe wilt! Toen we van het pleintje naar metrostation Southwark (tip: dat spreek je anders uit dan je zou denken) liepen, troffen we ook nog een leuk terras bij het Union Theatre.

avocado on toast at the Wolseley

Ontbijt bij The Wolseley met avocado on toast.

London Bridge

Dit tripje boekten we nadat we de kaartjes voor Adele hadden gescoord, eind vorig jaar. Het Hilton bleek niet eens zo heel duur als je 3 nachten blijft (al kun je ‘s avonds je drankje wel goedkoper krijgen dan in de lobby van het hotel) en dichtbij Borough Market leek ons leuk. En zo opereerden we dit weekend vanuit station London Bridge. Daar is natuurlijk wel het een en ander gebeurd, maar ik was blij om te zien dat het alweer business as usual was. We ontbeten gewoon op de markt en het metrostation was druk als altijd, met forenzen en toeristen.

the Shard Londen

The Shard zagen we direct als we buitenstapten bij ons hotel.

We waren er vanuit St. Pancras zo met de Northern line van the tube. En voor de terugweg had ik eersteklas kaartjes geregeld voor de Eurostar. Dat was wel luxe, compleet met maaltijd aan boord en een glaasje wijn erbij om het ondanks-alles-toch-leuke weekend af te sluiten.

City Mapper

Nog een nabrander: handig voor iedereen die naar Londen gaat: City Mapper! Dat is de 9292 van Londen en geeft echt heel handige ov-informatie. Maar de app laat ook zien hoe lang je moet lopen en of het handig kan zijn een Uber te nemen.

city mapper londen

City Mapper

 

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.