King in London

Carole King, Blogtacular, the Wolseley en the Open Garden Squares Weekend. Ik propte het allemaal in mijn meest recente tripje naar Londen. Samen met mijn nicht Katja (met wie ik samen de Familie van i bestier) liep ik in 50 uur de blaren op mijn voeten, deed ik inspiratie op en genoot ik van mijn favoriete stad.

Blogtacular: creabea-bloggersconferentie

I love blogging buttonDe aanleiding voor ons bezoek aan Londen was dit keer een zakelijke: Op 13 juni werd de tweede editie van Blogtacular georganiseerd. In the Royal Institution kwamen een kleine 300 bloggers uit de creatieve industrie samen om te netwerken en te luisteren naar verhalen van mensen die hun blog met succes inzetten als middel om geld te verdienen. Een inspirerende combinatie van (vooral) visuele content en blogstrategie. En als je het slim aanpakt, kun je dus echt geld verdienen met je hobby. De komende tijd bloggen Katja en ik over ons bezoek aan dit congres. Ik heb mijn eerste bijdrage – over verboden woorden – al geplaatst.

Beautiful Carole King

Blogtacular was dan wel de aanleiding, maar het theater staat bijna altijd op mijn wensenlijst en zo gingen we vrijdagavond naar the Aldwych Theatre, waar we schouder aan schouder met onze buren zaten (echt: beenruimte genoeg dit keer, maar zero personal space). We hadden de musical over het leven van Carole King uitgekozen: Beautiful. Er zijn liedjes geschreven over Carole King (Neil Sedaka zong Oh! Carol!) en zelf schreef ze heel veel liedjes voor anderen en uiteindelijk ook voor zichzelf. Met de muziek zat het dus wel goed; de avond was bijna te kort om alle hits de revue te laten passeren. Van the Locomotion tot It’s too late en You’ve got a friend: het zat er allemaal in. Alleen James Taylor miste ik.

Breakfast at The Wolseley

breakfast at the WolseleyKatja had een uitstekende tip voor de zondagochtend: we gingen ontbijten bij The Wolseley. Dit etablissement (naast The Ritz) is een heerlijke plek om de dag te beginnen. De rest van de dag zal het er ook goed toeven zijn, want ontbijt gaat er naadloos over in lunch, afternoon tea en dinner. Van de uitgebreide kaart koos ik de rösti met tomaat, champignon, avocado en een gepocheerd eitje. Met uiteraard wat toast on the side. Het eten alleen is de moeite al waard, maar het meest genoot ik van de buzz waarin alles verliep. Serveren is er nog een vak en de service werd met haast militaire precisie gerund. Je moet wel reserveren. Aanrader!

Secret gardens of London

Tijdens Blogtacular tipte iemand ons dat het Open Garden Squares Weekend was. In Londen zijn veel parken niet toegankelijk voor het publiek. Denk maar aan die scène uit Notting Hill waarin Hugh Grant en Julia Roberts over een hek klimmen om in een prachtige tuin terecht te komen (en daar voor het eerst te kussen). Maar eens per jaar, niet toevallig wanneer de rozen in bloei staan, worden ruim 200 tuinen en parken opengesteld voor het publiek en kun je een kijkje nemen achter de hekken.

Katja verzorgt al een poosje een daily garden report op Instagram. Die inspiratiebron konden we daarom niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Het miezerde wat, maar dat mocht de pret niet drukken. We bezochten:

Praktische informatie

chilled-asparagus-soupWe sliepen in Travelodge Kings Cross Royal Scott, een prima maar weinig bijzonder hotel op loopafstand van Kings Cross/St. Pancras. Na aankomst lunchten Italiaans we bij Gastronomica aan Tachbrook Street. Op vrijdagavond aten we een theatermenu op het terras van Côte. Vooral de chilled asparagus soup vond ik verrassend. Ook ons ontbijt op de zaterdag was Frans, maar dat was een toevalstreffer. We streken neer om de hoek van de Royal Institution bij Café de Pierre op Picadilly (schuin tegenover The Wolseley). Zaterdagavond aten we een burger bij Black and Blue aan Mortimer Street.

Tips?

Aan het eind van de zomer ga ik weer een paar dagen naar Londen. Ik heb al een behoorlijke want-to lijst, maar als je nog tips hebt: ik hoor ze graag! Mag ook best buiten zone 1-2 zijn!

2 Reacties King in London

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.