Culinair Londen 2014

Ik heb me niet kunnen inhouden en heb vorige week een potentieel keukenlijk aangeschaft. Maar dan wel een in de categorie dat die ene keer dat je het nodig hebt, het wel erg handig is. Jawel: ik ben nu in het bezit van een gravy separator.

culinaire souvenirs Londen 2014

culinaire souvenirs: hot sauce, gravy separator en uienchutney

Met een gravy separator kun je jus en bouillon ontvetten, maar volgens mij kun je er ook boter mee klaren. Doordat het vet naar boven drijft, kun je het eenvoudig scheiden van de vloeistof eronder. Vandaar dat de tuit helemaal onderaan zit.

Binnenkort maar weer een stuk vlees in de slowcooker bereiden me dunkt.

Holy F*ck sauce

Ik volg The Rib Man al een tijdje op Twitter.  Hij verkoopt zijn pulled pork op zondag op Brick Lane. Een bezoekje aan deze ‘Curry Mile’ stond toch al op het programma en ik was benieuwd naar zijn Holy F*ck hot sauce, die hij ook vanuit zijn kraam verkoopt. Ik kocht bij wijze van lunch een broodje vlees (rest van de dag geen honger meer) en nam ook een flesje saus mee. Hij had alleen bacon sauce, dus dat staat nu bij mij in de kast. Het is een echte tearjerker.

Borough Market en Brixton Village Market

Op de een of andere manier krijg ik het voor elkaar om steeds in Londen te komen op dagen dat Borough Market niet open is. Zo ook afgelopen week. Ik kwam zaterdag pas in de loop van de dag aan en op zondag is de markt niet open. Toevallig liep ik wel langs de markt op zaterdagavond, voordat ik naar Electra in The Old Vic ging. De kraampjes waren dicht, maar er was nog veel volk op de been: het was heerlijk zomers weer en dus waren er overal pop-upterrasjes. Heb ik toch nog een beetje sfeer kunnen proeven.

Borough Market

Borough Market

Ik was nog niet eerder in Brixton geweest. Het is een buurt met een wat ruigere reputatie dan de City, maar de wijk is wel in opkomst. Een belangrijke trekpleister is de Brixton Village Market en die besloot ik afgelopen zondag dus te verkennen. Het was mijn eerste stop en mijn belangrijkste doel was daarom een lekker ontbijt te scoren. Dat is prima gelukt, maar ik was wat aan de vroege kant. Ik had niet goed opgelet en op zondag gaan veel winkeltjes pas om 11 uur open. Gelukkig was Federation Coffee al wel vroeg open. Ik at er heerlijke granola. Ik had nog meer stops op de planning, dus ik ben niet blijven hangen, maar zelfs voor openingstijd hing er al een gezellige vibe in de overdekte markt.

Brixton Village Market

Brixton Village Market

Brick Lane

Brick Lane is al een poosje een hipster-hotspot. Het is de hoofdstraat van de Bangladeshian community, en bovendien loop je er zo heen als je uit de al even hippe Spitalfields Market komt. Je vindt er vanalles, maar vooral veel eettentjes. Het is er elke week een waar foodtruckfestival en het is moeilijk kiezen. Ik koos deze keer dus voor The Rib Man, maar ik zou me er elke dag van het jaar wel kunnen vermaken.

Brick Lane

Brick Lane

Black Cab Coffee Co

Black Cab Coffee Co

In de rij voor echte bagels Brick Lane

In de rij voor echte bagels

Overdekte food hall Brick Lane

Overdekte food hall

2 Reacties Culinair Londen 2014

 1. Karina

  Een keukenlijk! Dat woord kende ik niet. Ik vind het prachtig, het heeft geen enkele uitleg nodig.

  Antwoord
  1. Elise

   Ik wou dat ik het woord bedacht had… Ik vind het zelf ook een mooie term. Ze vallen bij mij ook letterlijk wel eens uit de kast;-)

   Antwoord

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.