Buzzing Londen

Raakt een mens ooit uitgekeken op Londen? Ik denk het niet. Ik ben er al vaak geweest en was er deze keer zelfs een hele week. En nóg is mijn to do-lijst eerder langer dan korter geworden. Het zonnetje scheen en dus draaide mijn stappenteller overuren (mijn dagen varieerden van 15000 tot 25000 stappen). Ik deel hier wat highlights en praktische informatie. Een mens kan nooit te veel inspiratie hebben immers, nietwaar?

Hotels in Londen

Meerdere hotels? Ja! Omdat ik deze keer een hele week ‘in town’ was, besloot ik op twee plaatsen kamp op te slaan. Ik begon in Chiswick, in het Best Western Chiswick Palace & Suites. Chiswick is een erg leuk wijkje in het westen van de stad. Vanaf Heathrow ben je er in 25 minuten met de tube (Piccadilly line). Het hotel lag aan de hoofdstraat. Lekker centraal, maar met een kamer in een bijgebouwtje aan de weg ook wel enigszins lawaaiig. Gelukkig had ik mijn oordoppen bij me. Het hotel ligt tussen 2 metrohaltes in (Turnham Green en Stamford Brook) en je bent vanaf daar in 20 minuten in de stad. Je wandelt vanaf het hotel ook in 10 minuten naar de oever van de Thames (bij de Fuller’s brouwerij). Vanaf daar wandel je erg leuk langs de rivier, richting Hammersmith Bridge (over de oude pub die je onderweg tegenkomt, The Dove, schreef ik vorig jaar al).

Londen uitzicht Tower of London

Room with a view

Na een paar dagen verkaste ik naar The City. Er was een nieuwe vestiging van Citizen M geopend en dankzij Brexit (en daaropvolgende fijne wisselkoers) en een openingsaanbieding zat ik daar relatief voordelig.  Vanuit mijn hippe kamer keek ik uit op de Tower of London, met pal daarachter de Tower Bridge. Erg leuk, maar de reden dat dit hotel een echte aanrader is, is de rooftop bar (o, hoe jammer dat er geen komt op de Neudeflat in Utrecht) op de 7de etage. Elke avond keek ik vanaf een bankje in de huiskamerachtige ruimte naar de zonsondergang boven Londen. Ok, mijn glas wijn kostte wel 7,50 (pond!), maar dat was toch wel de moeite waard. Het hotel staat zo ongeveer bovenop metrostation Tower Hill.

london view from rooftopbar citizenM

Rooftop bar with a view

Decor matildaCultuur en natuur

Zoals gebruikelijk ging ik ook deze keer naar het theater. Vriendin A was een paar dagen overgekomen en samen gingen we naar Matilda, de musical gebaseerd op het boek van mijn jeugdliteratuurheld Roald Dahl. We zaten op the upper circle (eerste balkon) en de akoestiek zat niet altijd mee. En de musical week op sommige punten af van de film (iets minder vliegende voorwerpen), maar we vermaakten ons prima (ik denk dat deze na Billy Elliot en Wicked toch wel in mijn top 3 staat).

Harry Potter

Uiteraard staat Harry Potter and the Cursed Child ook nog op mijn lijstje. Die dubbelvoorstelling was alleen al lang en breed uitverkocht toen ik besloot naar Londen te komen. Op donderdagochtend ben ik langs het theater gelopen. Daar bleken nog gewoon geretourneerde kaarten beschikbaar. Helaas alleen combikaarten voor donderdag en vrijdag, en ik had op vrijdag al andere afspraken. Maar dit is dus een tip: loop gewoon langs bij het theater! Zo ben ik vorig jaar ook bij Hamlet (met Benedict Cumberbatch!) terecht gekomen.

Abstract expressionisme

Op zondag kwamen we op Piccadilly langs the Royal Academy, waar een tentoonstelling was over abstract expressionisme. Als Rothko, Pollock en De Kooning je ding zijn: mooie werken!

The Hive at Kew Gardens

Omdat het werkelijk prachtig weer was, togen A en ik op zaterdag naar Kew Gardens. Dat was maar 2 haltes vanaf Turnham Green. De botanische tuinen lagen er prachtig bij. Ook deze dag kwamen er veel (lees: elke 2 minuten) vliegtuigen over die de landing naar Heathrow al hadden ingezet. Een echte zen-beleving was het bezoek dus niet, maar toch is het fijn even uit de drukte van de stad te zijn. Tot en met november 2017 is er een mooie installatie: the Hive. Het bouwwerk is verbonden met een echte bijenkorf en binnen kun je onder andere ervaren hoe bijen met elkaar communiceren. Daarvoor moet je jezelf wel even voor schut zetten met een houten stokje tussen je tanden en je vingers in je oren, maar dat is allemaal wel de moeite waard. Jammer dat wij er niet ’s avonds waren, want dan ziet het er nog net even wat indrukwekkender uit.

 

Pointless

pointless

Ik mag natuurlijk niets verklappen

Iets lagere cultuur, maar toch…;-) Ik zag vlak voor ik naar Londen ging dat er opnames gepland stonden voor Pointless, een kennisquiz die ik regelmatig kijk als ik thuiskom uit mijn werk. Dus toog ik naar de (naar ik begrepen heb legendarische) filmstudio’s van Borehamwood om de opnames van 2 afleveringen bij te wonen. Altijd grappig. Ik ben vergeten te vragen wanneer de uitzending gepland is. Als er een kerel meedoet met een groen geruit shirt, die eruit ziet alsof hij 18 uur per week in de sportschool doorbrengt (en ook zegt dat te doen): daar was ik bij.

Culinair

Ik zal jullie niet vermoeien met een ellenlange lijst eetadresjes, maar een paar leuke tentjes deel ik graag. Zo ontbeten A en ik weer bij The Wolseley op Piccadilly. Moet je wel even reserveren en het is niet goedkoop, maar het is wel een leuke ervaring (en lekker eten natuurlijk). Ook in Chiswick is het prima ontbijten buiten de deur, bijvoorbeeld bij Brew of bij Angie’s Little Food Shop.

Voor de lunch streek ik vaak bij een keten neer. Deze keer onder andere bij Wahaca (Mexicaans) en Franco Manca (zuurdesempizza’s). En ook weer een keer bij The Dove (waar ik gezellig bijkletste met V, met wie ik nog op de basisschool heb gezeten). Daar zaten we heerlijk op het terras direct aan de Thames.

Tip voor als je naar het theater gaat op een zaterdagavond: laat het West End maar zitten voor het diner. Het was echt loeidruk toen wij er waren. Ik werd er kriebelig van. We vonden uiteindelijk wel een leuke en efficiënte brasserie (Brown’s), maar liever was ik in een rustiger buurt gaan eten voor we naar het theater gingen.

Zo, dat was mijn lijst wel weer. Niets in dit bericht is gesponsord, al sta ik daar wel voor open;-) Volgend jaar hopelijk weer een tripje naar Londen!

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.