Adresjes in Praag

Gisteren ben ik weer teruggekomen na een weekje in Praag. Ik had mijn paraplu meegenomen omdat het slecht weer beloofde te worden, maar die had ik uiteindelijk alleen bij terugkomst in Nederland nodig.

Een paar adresjes wil ik jullie niet onthouden. Als je net zo’n fan bent van Tsjechisch eten als ik (een keertje vind ik het lekker, maar dan is het wel weer mooi geweest), dan is het altijd fijn om wat alternatieven te hebben.

De topper: Lehka Hlava (Clear head). Lekker vegetarisch restaurant in een steegje vlak bij de Karelsbrug (schrijf het adres op want je loopt er niet spontaan langs). Heerlijk vegetarisch eten in een gezellig pandje.

Voor koffie met wat lekkers, een milkshake of een lunch: Au Gourmand

Thais at ik bij Lemon Leaf.

Hoewel het prijsniveau in Praag vergelijkbaar is met Nederland, betaal je voor het eten echt veel minder. Voor een tientje heb je heerlijk gegeten en gedronken.

Tussen de maaltijden door heb ik ook nog wel wat van Praag gezien: een mooie tentoonstelling van Alfons Mucha, een wandeling door de joodse wijk, een Segway tour door de stad, de Praagse burcht, het chocolademuseum, de powder tower en de parkjes aan de oever van de Moldau. De Karelsbrug is ook leuk, maar zo druk (net als de astronomische klok) dat ik er niet zo van kon genieten.

Drukte voor de klok slaat (eigenlijk staan er continu wel mensen te wachten)

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.