Volle maan

Het was gisteren volle maan en toen ik na gezellig op het terras te hebben gezeten weer naar huis fietste, zag ik de maan groter dan normaal aan de horizon staan. Volgens mij heet dat een Chinese maan. Eenmaal thuis moest ik even wachten voor ik de maan vanuit mijn raam kon zien en toen dat eenmaal het geval was, was ie niet meer zo groot, maar nog wel heel mooi. En het lukte wonder boven wonder om een aardige foto te maken.

Volle maan

Met volle maan gebeuren altijd vreemde dingen, zegt men. Misschien is de brand in het nieuwe Rabobank-hoofdkantoor daardoor te verklaren. Vannacht woedde een flinke brand in de Rabotoren niet ver van waar ik woon. Grote schade, maar ik geloof dat het tot de bovenste verdiepingen beperkt is gebleven. Gek toch dat ik sirenes vaak wel hoor, maar vannacht dus helemaal niet.

Rabotoren

Vandaag heb ik weinig anders op het programma dan kijken naar de wedstrijd Engeland-Duitsland. Dat was de afgelopen weken wel anders! Ik was op de bruiloft van mijn nichtje in restaurant De Kas, dat is waar Het Diner van Herman Koch zich afspeelt (dat boek heb ik overigens verkocht; andere boeken in mijn vorige blogpost zijn nog verkrijgbaar;-)). Mooie bruiloft en heerlijk eten.

Met Anneloes ben ik naar Sex and the City 2 geweest. Vermakelijk al was het eigenlijk een modeshow met een dun scriptje eromheen. Nichtje Maerle werd 2, wat natuurlijk gevierd moest worden. Ze kreeg van mij een houten taxi. Diezelfde avond ging ik niet met Vincent, maar met mijn schoonzusje naar Crowded House in de HMH. Ik droeg nog een blokjesbeugel toen ik ze voor het eerst zag spelen (toen in Noorderligt in Tilburg, we schrijven 1991) en ik heb ze inmiddels regelmatig gezien. Het optreden in Carré was denk ik het meest indrukwekkend, maar ook vorige week waren ze uitermate goed op dreef. Tussen de liedjes door was het bijna stand-up comedy, maar de muziek was geweldig en we hadden supergoede plaatsen. Een knap staaltje crowd participation:

Crowd sing Fall At Your Feet in Amsterdam from Crowded House on Vimeo.

En gisteren ben ik weer eens een strukje gaan fietsen:
[iframe http://www.a-trip.com/tracks/map/53184?color=0000FF&opacity=0.8&type=sat 300 300]

2 Reacties Volle maan

  1. Elise

    Ja, die lukte erg goed, terwijl ik hem gewoon uit de losse hand met een sterke zoomlens heb gemaakt. Was dus een beetje een gelukstreffer.

    Antwoord

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.