Twijnstraat Utrecht: culinair shoppen

De Twijnstraat is de oudste winkelstraat van Utrecht en ligt voor dagjesmensen net een beetje uit de route, tenzij ze naar het Centraal museum gaan. De straat begint waar de Oudegracht zo’n beetje ophoudt en eindigt op het Ledig Erf: een leuke plek voor een terrasje of een film in het Louis Hartlooper Complex (waar de films nog door een explicateur worden toegelicht).

In de Twijnstraat zit onder andere een biosuper (Ekoplaza) en een heerlijke kaaswinkel (Stalenhoef). Bij Bert’s Bierhuis [sic] kopen bierliefhebbers hun speciale biertjes. Ik koop er soms lekkere Engelse cider. Sector 3 is één van de weinige zaken waar je op zondag vers brood kunt kopen in de buurt en je kunt er ook lekker lunchen. En dat zijn nog maar een paar van de lekkere adresjes.

Hoewel ik er dus vrij regelmatig kom, vielen me dit weekend ineens een aantal nieuwe winkels op. Op de plek waar eerst de biosuper zat zit nu Persepolis. De winkel houdt een beetje het midden tussen een groenteboer en een toko. Altijd leuk om even rond te neuzen. Ik kon ze helaas niet online vinden.

Cute Cakes is vorige maand geopend. Een vrolijk winkeltje waar je terecht kunt voor lekkere cupcakes en alle benodigdheden om ze te maken. Het adres van de winkel kon ik op de site nog niet vinden. Je zult me moeten geloven dat die in de Twijnstraat zit;-) –> Update! Cute cakes is verdwenen uit de Twijnstraat. Zie de site voor meer informatie.

En ik zag ook Nourish, een nieuw restaurantje met ‘soulfood, wholefood en raw food’. Nog niet binnen geweest, maar het zag er fris en uitnodigend uit. Het zou leuk zijn als ze ook afhaal-eten zouden doen. Altijd handig om een gezond alternatief voor alles wat op een scooter wordt gebracht te hebben.

Ik neem aan dat ik de Utrechtse lezers niets nieuws vertel. Voor de mensen van buiten de stadsgrenzen: het is de moeite waard om even om of door te lopen om de Twijnstraat niet te missen!

Update 21 mei: Er is nu ook een Thais-Vietnamees restaurant. Yum Saap heet het. Zag er hip uit toen ik er vanmiddag langswandelde.

Update 28 juni: Inmiddels een eerste recensie gelezen over Yum Saap op Special Bite.

Update 13 november 2011: Ik spotte vorige week ook een nieuwe wijnwinkel van Rietveld Wines.

Update 8 april 2012: Nu ook lekker authentieke houtovenpizza’s bij Da Portare Via

Update 27 juni 2012: En weer wat nieuwe adresjes!

3 Reacties Twijnstraat Utrecht: culinair shoppen

  1. Pingback: Wordt Hoog Catharijne een culinaire woestijn? | Liesjelogthet Liesjelogthet

  2. Pingback: Update Twijnstraat: brood, yoghurt en deli | Liesjelogthet

  3. Pingback: Houtovenpizza | Liesjelogthet

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.