The Pool: contentplatform volgens radioformat

Tijdens Blogtacular (afgelopen juni in Londen; ik schreef al over verboden woorden op de site van de Familie van i) schoof ik aan bij een paneldiscussie. ‘How to grow your audience’ was het thema en aangeschoven waren een dame van Buzzfeed, iemand die een enorme bruidscommunity heeft, een mevrouw met een lifestyleblog en Sam Baker. Baker zat in het panel omdat ze mede-oprichter is van The Pool.

Sam Baker tijdens paneldiscussie Blogtacular

Sam Baker zit tweede van links (met haar telefoon op schoot)

Ze vertelde interessante dingen en dus klikte ik nog tijdens de sessie op de volgknop van haar Twitterprofiel. De laatste tijd merk ik dat ik steeds vaker doorklik naar The Pool. Ik vind het een verrassende website en val kennelijk precies in de doelgroep (ondanks het feit dat de Britse context niet mijn dagelijkse is). Mijn interesse was gewekt en daarom dook ik wat dieper in de achtergrond van de site.

Tijdschrift meets radio

Baker was hoofdredacteur van bladen als Cosmopolitan en Red. Begin dit jaar heeft ze The Pool opgericht met Lauren Laverne, een presentator van Radio 6. De radio-invloeden komen op een bijzondere manier terug in The Pool. De site werkt met een soort uitzendschema en ‘dropt’ verschillende soorten content op vaste momenten. Verschillend in onderwerp, maar ook in lengte. Want om 8 uur ’s ochtends heb je minder lang de tijd dan ’s avonds laat. De leestijd staat bij elk artikel aangegeven en je kunt er ook op filteren.

Gids

Per dag wordt een soort programmagids weergegeven en zo kan het gebeuren dat je ’s middags ziet dat je ’s avonds nog even terug moet komen voor een interessant artikel. Een fraai staaltje contentplanning met een behoorlijk overzichtelijke site als resultaat.

the pool

Today’s programme

 

Bekende bijdragers

De pool van The Pool bestaat uit journalisten die hun sporen al wel hebben verdiend, onder andere bij The Guardian, Times en Evening Standard. De site wordt vooral gepromoot via hun Twitterfeeds (met voor aanvang al ruim een half miljoen volgers). Allemaal vrouwen en de doelgroep laat zich raden. Ik begeef me op glad ijs (want ik ben geen vaste bezoeker van de sites van Linda of Viva), maar ik geloof niet dat The Pool in die hoek thuishoort. Ja, beauty en fashion zijn vaste categorieën, maar de site blijft verre van gemiep. Het ontbreken van een forum draagt daar zeker aan bij IMHO. Geen community dus, maar een breed platform, waarop ik de komende tijd nog wel wat vaker zal rondneuzen.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.