Liesje volgt een MOOC

Ik ben deze week weer begonnen met studeren. Ik heb me ingeschreven voor de MOOC Communication Science van de Universiteit van Amsterdam.

Een MOOC is een relatief nieuwe onderwijsvorm: een Massive Open Online Course. Ik hoef niet naar de universiteit: alle lesstof en examinering verloopt via een online platform. Een mooie bijkomstigheid is dat de MOOC gratis wordt aangeboden. Op het moment heb ik, mede daardoor, 3000 studiegenoten wereldwijd.

cc-88x31

Universiteit van Amsterdam

 

Elke week verschijnt er nieuwe lesstof online, in de vorm van videolectures en leeslijsten. Ik vind het prettig dat de lectures uit korte filmpjes bestaan en niet uit één lang betoog. Mocht ik vragen hebben, dan kan ik ze stellen via het forum in de leeromgeving. Tot nu toe valt dat wel mee: er komen flarden van mijn eigen studie bovendrijven.

De eerste lesweek zit er al op voor mij. Leerzaam en leuk opgezet, al vermoed ik dat anderstalige studenten wellicht wat moeite hebben met het Hollandse Engels (de presentatie bij de kick-off eindigde met ‘Success’ als aanmoediging, waar dat duidelijk ‘Good luck’ moest zijn bijvoorbeeld). Ik ben benieuwd naar de rest van de cursus. Die duurt maar 8 weken, wat mij betreft een perfecte duur voor zo’n kennismakingscursus.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.