Knokke

Ik was de afgelopen dagen in Zeeland. Daar kwam ik vroeger heel vaak, als kind vrijwel alle vakanties en ook nog vele weekends in het seizoen (op maandagochtend heel vroeg op en met het zand nog in mijn schoenen op school komen, dat soort werk). Maar het was inmiddels alweer ruim 2 jaar geleden dat ik in de caravan was, dus het voelde deze keer als een herontdekkingstocht.

Vrijdag ging ik naar Knokke. Ik heb in Zeeland sowieso altijd direct een vakantiegevoel, maar in Knokke waan ik me in een volledig andere wereld, terwijl het maar een fietsritje van 12 km is. De Parisiens hebben Le Touquet en de Brusselaars hebben Knokke. Niet Duits, maar Frans voert er de boventoon en op en rond de boulevard kijk je je ogen uit. Veel blingbling, zowel bij de mensen als hun vervoersmiddelen. Ik zag er vrijdag meer Ferrari’s (2x een Testarossa) dan Aygo’s, en Porsches en golfkarretjes wisselden elkaar af. Bij ons thuis is er ook het fenomeen Knokke-zonnebril. Die dient aan bepaalde criteria te voldoen, al zijn die nergens beschreven. Ze hebben te maken met het formaat van de bril, maar ook met het type persoon dat hem draagt. De mijne voldoet aardig aan het eerste, maar iets minder aan het tweede criterium;-)

 

Porsches en golkarretjes

Het strand is er smal en staat vol met huisjes en windschermen. Er moet regelmatig zand worden opgespoten, dat vervolgens weer aanspoelt in Cadzand en Nieuwvliet, waardoor daar een heerlijk breed strand is met alle ruimte van de wereld, ook op drukke dagen. Maar ja, daar is dan weer geen boulevard direct aan zee.

Ik ging even naar de supermarkt aan de Kustlaan (Delhaize) en trof daar een aquarium met levende kreeften. Kom daar bij Appie maar eens om;-). Schaal- en schelpdieren zijn niet echt aan mij besteed en bovendien moest ik nog een eind fietsen, dus ik vertrok met een potje tartaarsaus en een zak Sea Salt en Vinegar chips van Kettle. Toegegeven: dat laatste is niet erg Vlaams, maar wel lekker!

Ik haalde, for old times’ sake, een Australisch ijsje bij de ijszaak die daar en in Sluis al jaren langer zit dan de keten die we hier kennen (in Australie heb ik ze overigens nergens gevonden). En ik stak de Lippenslaan over naar Ralet, een schoenenzaak waar altijd wel een leuk paar te halen valt, al moet je er soms even naar zoeken. Ik ben tevreden met mijn aankoop.

De oude vuurtoren van St. Anna ter Muiden

Na een uurtje of 2 verliet ik de luxe van Knokke weer. Ik fietste met een kleine omweg naar St. Anna ter Muiden en Sluis. Sluis is ook al zo’n bijzonder plaatsje. Er zijn 2 winkelstraten, waar zich relatief veel “rosse shops” en drogisterijen bevinden. En kapperszaken. Je koopt er producten die je normaal alleen bij de kapper kunt kopen. Ik vertrok met een hele Redken-serie. Met een beetje geluk kweek ik daarmee het volume in mijn haar om mijn Knokke-zonnebril eer aan te doen;-)

 

1 Reactie Knokke

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.