I give it a year: I give it a thumbs down

Van de makers van Notting Hill, Bridget Jones en Love Actually. Dat kan niet anders dan een succes zijn. Zou je denken toch? En met Minnie Driver, Stephen Merchant en the Mentalist: Romcom all over, niet? Misschien is het de schrijver van Borat die het voor mij verpestte. Hij maakte het script.

Vanavond zag ik I give it a year en ik verheugde me op een niet te zware film met intelligente humor (ja, nu ik erover nadenk: Borat he…) en een leuke plot. Veel verder dan een glimlach af en toe kwam ik niet. Het idee is leuk: waar romantische verhalen eindigen met een bruiloft, wordt in dit verhaal gekeken naar het ontnuchterende verhaal dat na de bruiloft speelt.

Ik keek naar de film en zag de vergaderingen al voor me waarin verrassende plotwendingen werden besproken. Op papier zullen ze best grappig zijn geweest. Jammer alleen dat er niet wat darlings zijn gekild.  De film sprong van de hak op de tak in het water met soms ronduit onbegrijpelijke scenes (ik kreeg het gevoel dat in de montagekamer een deel van de verhaallijn is gesneuveld). Zelfs the Mentalist kon daar weinig aan veranderen. Stephen Merchant en Minnie Driver hadden de leukste rollen. Als zij nou een van de stellen hadden gevormd, dan was er misschien meer vuurwerk geweest. Of in elk geval meer reden om te lachen. Ik ga mijn dvd’s van Love Actually en the Office maar weer eens tevoorschijn toveren.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.