Great British Bake Off 2014: an extra slice

De ultieme zomer-tv is weer terug. Deze week begon het vijfde seizoen van the Great British Bake Off en het beloven weer fijne weken te worden, waarin de grootste drama’s bestaan het het verwisselen van suiker en zout, en cakes die maar niet willen rijzen.


Ik heb ooit gelezen, dat dit programma het zo goed doet omdat de kijker in economisch slechte tijden behoefte heeft aan feelgood en nostalgie. Dat zou natuurlijk best wel eens kunnen zijn, maar ook in economisch drukkere tijden, waarin we geleefd worden door onze agenda, vind ik de show in het vijfde jaar nog steeds een verademing. Bekentenis: ik houd helemaal niet van jam, slagroom en marsepein. Maar laat een groep mensen er op tv mee in de clinch gaan en ik word blij. Deze week stond cake centraal. Volgende week koekjes. En ik kijk, zoals altijd, het meest uit naar de uitzending over brood.

De BBC heeft weer uitstekend werk verricht bij het samenstellen van een diverse groep deelnemers: de mix is, zoals dat hoort, volledig in balans en bij de eerste aflevering heb ik ook al een aardige range typetjes kunnen ontwaren. Vooralsnog heeft Jordan mijn sympathie, al weet ik niet of hem dat veel verder in de competitie helpt.

gbbo 2014

 

Extra Slice

Nieuw dit jaar is de uitzending van An Extra Slice op de vrijdagavond. Jo Brand presenteert deze show, waarin de show van afgelopen week met een heus panel en publiek van commentaar wordt voorzien. Voor de echte fans dus. Ik zit vanavond voor de buis;-)

Uitzendingen

The Great British Bake Off wordt uitgezonden op woensdagavond (21.00 uur) en zaterdagmiddag (12.30 uur). An Extra Slice is op vrijdagen om 22.00 uur op de buis.

De afleveringen zijn ook beschikbaar via iPlayer. De gratis versie van Expat Shield die daar toegang toe geeft, werkt bij mij niet meer zonder haperingen. Maar er zijn zat betaalde en onbetaalde opties om toch aan een UK IP-adres te komen, zodat je de show kunt kijken op een moment dat het jou uitkomt.

 

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.