Gelezen: The Rosie Project en Bridget Jones – Mad about the Boy

Vanaf 1 januari was ik in een complete relaxmodus. Dat hield in dat ik me de afgelopen dagen met weinig anders dan kokkerellen en lezen heb beziggehouden. Wat ik kookte schreef ik al. Maar ik las dus ook: twee boeken maar liefst. Allebei lekkere doorlezers en feel good bovendien. Een vrolijke start van het jaar.

madabouttheboy rosieproject

The Rosie Project

Ik begon met The Rosie Project van Graeme Simsion. Nadat ik me door de 900+ pagina’s van Het Puttertje had heengewerkt, was dit boek een aangenaam licht en ontroerend hilarisch verhaal, waar ik al na de eerste paar pagina’s helemaal in zat. De verteller is  een kruising van Forrest Gump en die kerel uit As good as it gets. Hij besluit op ingenieuze wijze op zoek te gaan naar een vrouw. Het verhaal speelt in Melbourne, wat een bonus is voor Australiëliefhebbers als ik. Maar de locatie is ondergeschikt aan het verhaal. Ik denk dat ik het vier sterren ga geven op Goodreads, waar ik net een account het aangemaakt.

Bridget Jones – Mad about the Boy

De eerste twee delen las ik jaren geleden en vond ik hilarisch. Toen kwamen de films en het eerste deel voegde ik toe aan dat lijstje films dat je elk jaar wel een keer kunt kijken. En nu is er dus boek 3. Bridget is ouder en weduwe en toch is het weer een (heerlijk voorspelbare) feel good story. Niet zo verrassend en in het boek komt een lijst celebrities voor, waarmee je nu al het lijstje cameo appearances in de film – die er zeker zal komen – kunt vullen. Maar weer lekker Brits en lekkere chicklit. U hoort mij niet klagen. Drie sterren op Goodreads.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.