Fier op Joetrekt

Het was niet de eerste keer dat de Tour zo dicht bij mijn huis was. In 1996 kwam het peloton al eens precies voor mijn deur (aan de Korvelseweg) langs. Het regende en in een flits zag ik een gele trui onder een doorschijnend regenjasje. Het maakte toen niet zo veel indruk.

Utregs gezellig

Hoe anders was het de afgelopen dagen: de stad bruiste al weken, er deed een Nederlander mee voor de prijzen en het weer deed een zonnige duit in het zakje. Met een extra dagje vrij had ik het gevoel een paar dagen op vakantie te zijn in mijn eigen stad. Ik genoot van de sfeer die overal waar ik kwam geweldig was. Ik hoorde op tv iemand zeggen dat het onutrechts gezellig was. Dat verraste me. Ik vind Utrecht altijd al gezellig. Met de komst van de Tourkaravaan leek de hele stad alleen in een hogedrukpan van positieve vibes te verkeren.

De organisatie, de gemeente Utrecht (en in het bijzonder de mensen van Stadswerken), de vrijwilligers en de initiatiefnemers van alle culturele projecten (en de beiaardier van de Dom!): ze verdienen allemaal complimenten. We stonden er weer goed op met zijn allen.

Ik woon vlakbij het parcours van zowel de eerste als de tweede etappe. Op de Balijebrug zag ik gisteren hoe de renners eerst het parcours verkenden en daarna hun race reden. En vandaag zag ik het peloton vlak na de start over de Croeselaan rijden.

Op donderdag zag ik een renner van BMC het parcours al verkennen. Ik had geen idee wie het was, maar vermoed nu dat deze persoon de gele trui vandaag aanheeft.

 

  Zaterdag

Tom Dumoulin tijdens de verkenning van het parcours.

Hier kon Tom Dumoulin nog lachen. Je deed het prima hoor Tom. Het was leuk om voor je te joelen, ook al was het niet genoeg voor geel.

Laurens ten Dam

Laurens ten Dam zag er tijdens de verkenning al uit of ie voor winst ging.

Vincenzo Nibali

Nibali, ook gespot

Chris Froome

En Froome ook, die had de imposantste ploegwagen.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Alberto Contador

Alberto Contador (rechts)

Quintana

Quintana

Zondag

cameraman in auto

Misschien was ik op tv

fotocamera in auto

Misschien kom ik in de krant

peloton op Croeselaan

Ja, daar kwam het peloton! Met Dennis in het geel en Dumoulin daar vlak achter in het wit.

peloton tour de france Croeselaan

En daar vertrok het peloton uit de Dichterswijk.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.