Beneluxe

Ik werk in Den Haag bij een internationale organisatie. Ik werk daar met Nederlandse en Vlaamse collega’s, en zelfs met een Italiaanse. Een logisch gevolg van mijn werkzaamheden is dat ik regelmatig in Roosendaal en ook af en toe in Antwerpen of Brussel moet zijn. De collega’s die in België wonen, reizen nog veel vaker dan ik op dat traject: enkele keren per week. We reizen, net als de Vlaamse gasten die ons bezoeken, met de Beneluxtrein. Dat is de intercity tussen Amsterdam en Brussel. Eigenlijk een Benetrein dus.

De Beneluxtrein is niet per se de fijnste trein die je je kunt voorstellen. Hij rijdt maar eens per uur, is vrijwel altijd stampvol en niet zelden staat er in Antwerpen of Brussel op de bordjes dat ie is ‘afgeschaft’. Dat gebeurt ook in Nederland natuurlijk, maar dan staat er gewoon dat ie niet rijdt. De grensoverschrijdende forenzen kunnen er soms absurde verhalen bij vertellen.

Je zou dus denken dat (aankondiging van) de komst van de Fyra vanaf 9 december met gejuich zou worden ontvangen. Maar er valt weinig te juichen. Dat heeft met verschillende dingen te maken:

De Fyra stopt op minder plaatsen en rijdt een andere route dan de Beneluxtrein. Zo kunnen we niet meer in Den Haag of Mechelen op- of uitstappen, valt Roosendaal af als strategische plek om met collega’s van over de grens te overleggen en is de dienstregeling nóg minder frequent dan die van de Beneluxtrein.

De kaartjes worden ook duurder (een beetje tot veel, afhankelijk van wanneer je je kaartje koopt) en je moet een zitplaats reserveren. Dat laatste is natuurlijk in veel omstandigheden best prettig, maar lang niet altijd. Voor sommigen is de Fyra niet de enige trein op de route (een collega neemt er bij een enkele reis al 5 of 6, waarvan het Fyra-deel mooi in het midden valt). Als een trein op een deel van het traject vertraging heeft, loop je dus de kans niet meer met de Fyra mee te kunnen als de volgende al vol zit. Hetzelfde geldt als je ‘s middags een vergadering hebt die uitloopt. Het alternatief is dan ofwel het kopen van een veel duurder last-minute kaartje of het uitwijken naar een stoptrein.

Ja, als je tussen Amsterdam en Brussel treint, profiteer je wel van wat snelheidswinst. Maar dat kon ook al met de Thalys.

Mijn collega’s en ik maken ons zorgen om het verdwijnen van de Beneluxtrein. Lastig is het ook, dat nog niet helemaal duidelijk is wat er na 9 december precies gaat gebeuren. De Fyra lijkt er nog niet klaar voor om de grens over te steken (de trein rijdt nu tussen Amsterdam en Breda). In België kun je nog geen kaartjes kopen en het personeel op de Beneluxtrein weet ook niet wat er precies gaat gebeuren. Zoals het er nu naar uitziet houdt de Beneluxtrein er 9 december mee op, maar is er dan dus nog helemaal geen intercityverbinding die in Roosendaal of Breda de grens oversteekt.

Volgens NS Hispeed en de NMBS gaan we er enorm op vooruit. Ik vrees echter dat we nog heel veel heimwee gaan krijgen naar de die goede oude Beneluxtrein.

Voor meer details:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fyra
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beneluxtrein

Rover
Niemand weet of Fyra op 9 december rijdt 

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.