Will it blend? In Tilburg wel!

Gisteren had ik met vriendinnen M, M, E en J afgesproken om een hapje te gaan eten in Tilburg.
Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat ik verhuisde naar Utrecht en het verbaast me in welk tempo mijn oude thuisbasis verandert. Vooral op horecavlak loop ik met enige regelmaat tegen alweer een nieuw tentje aan.

Gistermiddag overlegden we over een eetlocatie niet ver van het station. Ik keek op Iens voor inspiratie en per toeval viel mijn oog op Blend. Aan de spoorlaan, dus gunstig gelegen voor alle disgenoten. En volgens J (niet de J die mee at maar de J die op het allerlaatst afhaakte omdat ze lastminute naar The Frames in Paradiso kon) was het eten erg lekker. Op de website las ik dat het restaurant een leer- en werkproject is van Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk. Met een gezellig etentje draag je dus ook bij aan een maatschappelijk initiatief dat lof verdient.

Afhaak-J had helemaal gelijk: we genoten van het decembermenu met voor ons allen red snapper als hoofdgerecht. Ik had een salade met een papadum vooraf en vanille- en macademiaijs toe. Ik kan niet anders zeggen dan dat het eten heerlijk was.

De bediening voegde een extra dimensie toe aan onze experience. Hebben ze me wel goed verstaan? Hebben ze me wel goed begrepen? Heb ik ze wel goed verstaan? Heb ik ze wel goed begrepen? Voor vier drankjes moest toch echt het notitieblokje erbij worden gehaald. En natuurlijk belandde bestek af en toe met veel geklater op de grond. Al doende leert men en de inzet waarmee alles werd gedaan was aandoenlijk.

Erg aandoenlijk was het afscheid ook. Ik stond als laatste nog bij onze tafel (het restaurant was inmiddels leeg) en de serveerster wees op de rekening en zei: “Wat duur!!” Maar ze vroeg ook of we vaker zo afspraken en toen ik zei dat we dat inderdaad doen leek het haar ook wel erg gezellig. Ik kon dat alleen maar beamen en hoop dat de rekening haar er niet van weerhoudt later ook gezellig zo met vriendinnen af te spreken. Essentieel onderdeel van de inburgering wat mij betreft.

Net een positieve review op IENS geplaatst. Er is er nog eentje nodig voor Blend in de lijstjes verschijnt.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.