Welke restaurants bereiden pasta in een kaas?

Afgelopen woensdag at ik bij Restaurant Lust in Hilversum pasta die aan tafel werd bereid in een kaas. Het gerecht heet daar Lust’s trots, een fijne tongbreker.

brandendekaas

Brandende grappa in Grana Padano

Twee jaar geleden at ik eenzelfde gerecht in Den Haag bij Impero Romano (het restaurant; geluid op de site kun je linksbovenin uitzetten). Daar werd de pasta in een parmezaanse kaas bereid, bij Lust was het Grana Padano, waarin brandende grappa werd gegoten voor de pasta erbij ging. Ik schreef destijds over een bedrijfje dat met zo’n kaas aan huis komt. Ik zie nu jammer genoeg dat dat niet meer bestaat. We zullen ervoor uit eten moeten.

Maar ik kan me niet voorstellen dat er niet meer restaurants zijn met dit leuke, vergetarische gerecht op de kaart. Heb jij het al eens op bij een ander restaurant? Laat het weten!

7 Reacties Welke restaurants bereiden pasta in een kaas?

  1. Giovanni

    Het gerecht is tientallen jaren geleden bedacht door mijn oom en vader in Restaurant Napoli te Haarlem aan het Houtplein. Het is een signature dish die wij in al onze restaurants hebben gemaakt. Voor het originele recept en verhaal kun je daar terecht.

    Antwoord
  2. Pingback: Lease the cheese: pasta aan tafel bereid - Liesjelogthet

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.