Twijnststraat: biologisch en duurzaam

Er zijn de afgelopen tijd weer allerlei veranderingen geweest in het culinaire aanbod van de Twijnstraat in Utrecht. Het Vlaamsch Broodhuys zit er nu bijvoorbeeld, net als Meneer Smakers. Deze week zijn daar de verbouwde Albert Heijn, met een afzonderlijke biologische winkel, en de winkel-zonder-verpakkingen Bag and Buy bijgekomen. Ik nam er een kijkje.

Bag and Buy aan de Twijsntraat

Bag and Buy aan de Twijsntraat: producten in ‘je eigen hoeveelheid’

Tappen in je eigen potjes

Het was druk bij Bag and Buy, zelfs RTL Nieuws was er aan het filmen (ik denk dat ik de camera net heb kunnen ontwijken). Ik had een ziplockzakje meegenomen om wat pasta te tappen. Dat ging prima. Het uitgiftesysteem is niet anders dan dat waarmee je noten tapt bij de Ekoplaza of Persepolis. Ze hebben gewoon allerlei droge ingrediënten op die manier in de aanbieding: van thee en koffie, tot ontbijtgranen, hagelslag en meer. Ook eieren (ok, die zitten niet in zo’n container) en wijn kun je er kopen. Heb je zelf geen potje, fles of zakje bij je, dan kun je die gewoon aanschaffen in de winkel. Dat je geen verpakking koopt, scheelt trouwens niet echt in de prijs: goedkoop is het niet (want het is natuurlijk niet alleen een duurzame winkel maar ook een biologische). Ik kocht uiteindelijk speltpasta.

Casarecce van Bag and Buy

Casarecce van Bag and Buy

Bio-Appie

Ik liep ook nog even naar de nieuwe Albert Heijn met alleen maar biologisch assortiment. Dat viel me een beetje tegen: alles was wel biologisch, maar het aanbod (in het kleine zaakje, dus anders lukt niet) was karig. Je ontbijtje kun je er wel bij elkaar sprokkelen, maar niet heel veel meer. Maar: je krijgt er een lekker gevoel bij!

AH biologisch

Pastasaus

En wat ga ik maken met de pasta die ik kocht? Ik maak een bolognese met het vlees van verse Italiaanse worstjes in plaats van gehakt. Ik kocht Salamella Mantovana bij Bigoli in de Schoutenstraat.  Lekker smullen.

Salamella Mantovana

Salamella Mantovana

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.