Sushi op z’n Duits

Keukengadgets zijn best een beetje mijn ding. Niet voor niets heet mijn kookblog Kookgear*. Afgelopen weekend was ik bij Betsies kookwinkel in Utrecht en er brandden nog wat verjaardagscadeaubonnen in mijn tas. Ik snuffelde wat rond en spotte ineens een apparaatje dat ófwel een uitkomst is, ófwel een keukenlijk. En ja, dan is uitproberen het enige devies.

Het betreft de PerfectRoll van Leifheit. Duitse degelijkheid dus, wat de keus om 18 euro (tju, ik zie nu dat ie online veel goedkoper is…) uit te geven iets makkelijker maakte. Leifheit zelf demonstreert het in beeld en (niet ter zake doende) geluid:

Je kunt er dus allerlei soorten rolletjes mee maken, maar ik vond dat ik hem moest testen met sushi. Vandaag kocht ik de benodigdheden om zelf eenvoudige rolletjes te maken en ik moet zeggen dat we volgens mij een ‘winner’ hebben!

Niet eerder maakte ik mijn rolletjes zo consistent en een kind kan de was doen.

Perfecte rolletjes

Je moet de norivelletjes op maat knippen met het bijgeleverde sjabloon van hard plastic. Ik haalde er drie uit één vel. En je moet even uitvogelen hoeveel rijst je nodig hebt en waar je de vulling precies moet positioneren. Maar verder kan er weinig mis gaan.

Rijst en vulling op het velletje in de PerfectRoll

Je klemt de roller aan 1 kant vast

Je trekt het rolletje als het ware in vorm

Et Voilá!

 

* ingehaald door de werkelijkheid: ik heb het kookdeel omgedoopt tot Liesjekookhet

 

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.