Pasen: Hoe pel je een ei?

Hoe pel je een ei? Ik blogde er elders al eerder over, maar met een mooi paasweekend voor de boeg kan het geen kwaad de aandacht nog eens te vestigen op onderstaande.

Van alle manieren die ik ken om een ei te pellen is dit toch wel de meest creatieve!

Vrolijk pasen allemaal!

Update 2014: lees ook deze tips voor het perfecte paasei!

8 Reacties Pasen: Hoe pel je een ei?

 1. Edith

  Ben je inmiddels al verder met je experimenten? Ik denk dat je ook moet zorgen voor relatief oude eieren. De kakelverse lijken wel aan de schil geplakt. – Al hoorde ik weer ergens dat heel goed laten schrikken kan helpen om de verse eieren makkelijker te pellen. Maar of dat waar is.. daar ben ik nog niet achteraan gegaan.

  Antwoord
  1. Elise

   @ Edith Dat verse eieren minder makkelijk pellen kan ik in elk geval bevestigen. Schrikken helpt wel, maar niet in die mate dat succes daarna altijd verzekerd is. Moet bekennen dat ik op 1 poging na niet meer heb geprobeerd te blazen. Misschien dat eieren gekookt volgens de Nigella-methode net wel soepel genoeg zijn om het nog eens te wagen.

   Antwoord
 2. Elise

  Ik heb vanmiddag zelf een poging gewaagd, maar mijn ei was helemaal hardgekookt en gaf (daarom denk ik) geen sjoege. Wie weet probeer ik het later deze week nog eens met een medium exemplaar;-)

  Antwoord

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.