Maistortillas met de tortillapers

Ik vind het leuk om af en toe iets nieuws te proberen. En hoewel lang niet alles meteen de eerste keer perfect is, mislukt er niet vaak iets, op een paar eerder genoemde voorbeelden na. Eind april waagde ik me aan het zelf fabriceren van maistortilla’s. Online zocht ik wat recepten en instructiefilmpjes op en ik ging aan de slag. Wat kan er moeilijk zijn aan deeg, dacht ik nog. Nou, maistortilladeeg is dus gewoon best wel lastig. Of het deeg nu te nat was of te droog. Ik weet het niet , maar het resultaat was:

erger dan een eerste pannenkoek...

 

Zo erg, dat ik het in eerste instantie niet durfde te laten zien. Toegegeven: het smaakte allemaal zo gek nog niet, maar het lukte me gewoon niet om een hele tortilla te maken. Dat was even balen. Het ging mis bij het uitrollen van het deeg. Dat vergt precisie. Wellicht dat daarom de tortillapers is uitgevonden.

In een tortillapers druk je bolletjes deeg eenvoudig tot pannenkoekjes van de juiste dikte. Dat klinkt veelbelovend. Ik ben wat gaan zoeken en onderstaand filmpje laat het proces van begin tot eind aardig goed zien.

Mijn keuken puilt al uit, dus ik stel aankoop van een tortillapers (nog even?) uit, maar ik zou toch graag een keer mijn eigen tortilla’s eten.

Mijn kookjuf Edith deed onlangs ook een poging zelf maistortilla’s te maken en hoewel ook zij het een uitdaging vond, was het resultaat met de hulp van bakpapier toch al erg mooi. Misschien toch haar aanwijzingen volgen voor ik weer een grote keukengadget koop…

4 Reacties Maistortillas met de tortillapers

 1. max

  Voor ons mijn, heb jij “polenta” meel gebruikt, die te groof is voor tortillas. Beste is witte mais meel of superfijn gele mais meel.

  Antwoord
  1. Elise

   Hallo Max,
   Was het maar waar;-) Nee: ik heb geen polenta gebruikt maar Harina de Maiz van Bioculinair. Dat is een stuk fijner dan polenta, maar het is geel meel. Wit maismeel heb ik (nog) niet kunnen vinden. Weet jij waar dat te koop is?

   Antwoord

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.