Keukenlijk: uienhakker

Ik begin maar meteen met de belangrijkste les: als je over het schoonmaken van een keukenhulpstuk langer doet dan de tijd die het kost om zonder dat hulpstuk te doen waarvoor je dat hulpstuk nodig denkt te hebben, dan heb je aan dat hulpstuk zeer weinig. Ik vrees dat de uienhakker niet de enige onderstreping van die les is.

uienhakker

Wat is het?

Uien hakken zonder stinkende handen te krijgen, dat is de belofte van de uienhakker (de mijne is van de Hema). Aangezien ik nogal eens een uitje hak, is dat een belofte die mijn gadgethebberigheid zonder veel moeite aanwakkert. Uitje in het bakje, paar keer op en neer pompen met de ingenieus draaiende snijdeksel en presto: gehakte uitjes. De realiteit is weerbarstiger: na 1 keer pompen zit de ui vast tussen de messen, waarna je alsnog stinkende handen krijgt als je ui en mes van elkaar wilt snijden. De rest snijd je zelf maar verder én je hebt weer wat vulling voor de vaatwasser. Het is moeilijk om iets positiefs te verzinnen. Nou ja: het kleurtje is leuk. En hij kan op zich dus wel in de vaatwasser.

uienhakker met ui

Feiten

  • Prijs: minder dan een tientje
  • In huis: een jaartje of wat
  • Gebruik: 2 keer, consistente wanprestatie

Oordeel

Het akelige is dat de twijfel soms toeslaat: wat als míjn exemplaar het gewoon niet zo goed doet, omdat het een goedkoop ding is? Moet ik niet investeren in een exemplaar van een gerenommeerd merk? Nee! Nee! Nee! Een uitje snipperen kost minder dan een minuut en tegen stinkende handen heb ik al een andere gadget. Uien hakken is handwerk.

1 Reactie Keukenlijk: uienhakker

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.