Keukenlijk: de tamagopan

Je hebt keukenlijken en keukenlijken. Mijn tamagopan (gekocht bij Toko Central in Utrecht) voldoet aan de eis dat ik hem niet vaak gebruik voor het maken van de vierkante Japanse sushiomelet. Toch ben ik wél blij dat ik hem in de kast heb staan.

tamagopan

Bakken – rollen – bakken

Het maken van een Japanse omelet in een ronde pan gaat nu eenmaal niet zo eenvoudig, dus toen ik me er toch eens aan wilde wagen, móest ik wel een speciaal pannetje kopen. Zo duur zijn ze niet en heel veel ruimte nemen ze ook niet in. Ik keek eens goed op Youtube hoe het rollen in zijn werk gaat en ging aan de slag. Tamago is echt zo’n gerechtje dat je een paar keer moet oefenen voordat het een beetje wil vlotten. Zo ver ben ik na twee pogingen nog niet. Vandaar een filmpje van iemand die al wat meer ervaring heeft.

Multifunctionele redding

Twee pogingen dus, eenvoudig omdat ik eigenlijk niet zo vaak sushi maak (ook al heb ik daar erg Duitse hulpmiddelen voor). Maar niet getreurd! Tamago is niet het enige gerecht waarvoor een vierkant pannetje geschikt is. Ik maakte afgelopen december namelijk gezouten karamel. Het is voor het snijden makkelijk om dat in een rechthoekige vorm te doen en laat mijn tamagopannetje nu net precies groot genoeg zijn voor een lekkere portie. Een keukenlijk met een tweede leven dus.

Feiten

  • Prijs: 15 euro ofzo
  • In huis: een klein jaar
  • Gebruikt: 2 keer voor tamago, 2 keer voor gezouten karamel

 Oordeel

Dit pannetje staat natuurlijk niet op mijn must have-lijst voor in de keuken. Maar dankzij de bovengenoemde multifunctionaliteit koester ik mijn exemplaar voorlopig.

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.