Keukenlijk: Al Dente

Ik ben nogal van de gadgets, en dan vooral de keukengadgets. Mijn keukenkastjes puilen uit met van alles en nog wat en ik kan me maar moeilijk inhouden in kookwinkels.  Waar de ene gadget een glorieuze aanvulling op mijn keukenuitrusting is, dragen andere aankopen in iets mindere mate bij aan mijn prestaties in de keuken. Dat zijn de keukenlijken, waaraan ik in deze nieuwe rubriek aandacht geef. Ter leringh ende vermaeck!

Ik open met Al Dente. Een toepasselijk eerste keukenlijk.

Al Dente

Al Dente

Wat is het?

Het keukenmaffiamaatje Al Dente (zijn voeten rusten toepasselijk in een vat van het een of het ander) is ontworpen als timer voor pasta. Je plaatst het mannetje met de pasta in een pan kokend water en Al meldt zich al zingend na 7, 9 en 11 minuten. Hij zingt achtereenvolgens de ‘Triomfmars’ van Aϊda, ‘Het gevangen koor’ van Nabucco en ‘La donna è mobile’ van Rigoletto om te laten weten dat je pasta de gewenste kooktijd heeft gehad.

Ik kocht op de een of andere manier een Sovjet-variant die na 11 minuten de Internationale piepte. Verrassend.

Feiten

  • Prijs: 17,50 (geloof ik)
  • In huis: sinds een jaar of 5 (de batterij gaat een jaar mee ofzo)
  • Gebruik: 1 keer, om het uit te proberen

Oordeel

Ik heb natuurlijk helemaal geen timer nodig om pasta te koken. Ik proef tijdens het koken wel of de pasta beetgaar is. Maar Al is wel heel grappig en ik heb geen diepe spijt van de aanschaf, ook al was ie uiteindelijk meer decoratief. Leuk om te geven of te krijgen dus, maar de toegevoegde waarde neemt daarna snel af. Tot nu toe kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om Al definitief op te ruimen.

Al is, zoals gezegd, niet alleen. Binnenkort duik ik weer in mijn keukengadgetla!

 

3 Reacties Keukenlijk: Al Dente

  1. Katja

    Wij hebben onze Al Dente na de eerste keer in de tuin gegooid, omdat hij maar aan de gang bleeeef met zijn geflierefluit. Nu staat hij zich te schamen achter het vergiet. Misschien moet hij binnenkort maar naar de Kringloopwinkel…

    Antwoord

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.