Houtovenpizza

In de Twijnstraat is sinds kort een nieuwe pizzeria, een Utrechtse vestiging van het in Amsterdam reeds bekende Da portare via.

Na mijn recente pizza-avonturen zou je denken dat ik mijn neus ophaal voor een afhaalpizza, maar er worden bij Da portare via pizza’s gebakken in een houtgestookte oven. Daarom besloot ik donderdag om na mijn werk even om te fietsen via de Twijnstraat en een pizza te proberen. Het is een vrij kleine zaak met een paar tafeltjes en een zeer open keuken. Die wordt bemand door personeel met een theedoek om het hoofd geknoopt. Een kruising tussen hip en huiselijk;-)

Ik bestelde een eenvoudige Margherita voor 8,50 en fietste met gezwinde spoed in een minuut of 5 naar huis. Dat afhalen is een issue: de pizza’s zijn zo dun dat het een uitdaging is om thuis te komen met een nog warme pizza. Maar zelfs lauw viel de pizza niet tegen. De saus was lekker pittig en de hele pizza geurde heerlijk naar de houtoven.

Snob als ik ben, vind ik wel dat de bodem zelf wat weinig smaak heeft. Op dat vlak wint deze pizza het dus niet van mijn pizza van heel langzaam deeg. Maar het is toch een fijne wetenschap dat er op korte afstand een pizza te halen is die niet druipt van het vet en die behoorlijk authentiek smaakt.

 

 

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.