Halverwege the Great British Bake Off

We zijn halverwege de tweede serie van The Great British Bake Off en het is letterlijk en figuurlijk smullen geblazen.

In de eerste vier afleveringen stonden achtereenvolgens (cup) cakes, tarts, bread en biscuits centraal. En volgende week gaan de heren en dames bakkers aan de slag met de Engelse pie. Daar kijk ik naar uit. Met koekjes, en dan vooral de macaroons heb ik niet zoveel.

We hebben de deelnemers ook wat beter leren kennen. Tot nu toe kent elke aflevering wel drama: vandaag mislukte de macaroons van Yasmin volledig (tranen) en moest Ben vertrekken omdat eigenlijk geen enkele opdracht was gelukt (dramatische bijna-tranen). Vorige week vermoordde Jason de gist in zijn showcase-broodjes door al het suiker in zijn recept per ongeluk te vervangen door zout. Maar deze week scoorde hij uitstekend met zijn brandy snaps en macaroons geïnspireerd op  cocktails. Paul Hollywood vond het heerlijk en Jason werd uitgeroepen tot ‘star baker’ van de week. Dat werd hij overigens samen met Holly, bij wie alle opdrachten allemaal net te makkelijk lukken. Ze heeft een passief obsesessieve uitstraling (stel ik als psychoanalytica van de koude grond; ik heb immers alle afleveringen van In Therapie gezien;-)) en ik kan weinig sympathie voor haar opbrengen. Ben benieuwd wat er gebeurt als de druk ook haar van haar stuk brengt. Ik kijk er eerlijk gezegd een beetje naar uit.

Nee, doe mij maar Rob (die tot nu toe veel slordige fouten maakt, maar wel leuke kuiltjes in zijn wangen heeft), Jason (die bakken toch een beetje mannelijk maakt), Janet (die de juryleden meestal als een konijn in fel licht in de ogen kijkt) en Mary-Anne (aan wie je meteen afziet dat ze fan is van de rustieke keuken).

Ik kan de winnaar nog niet voorspellen, maar denk wel dat het nog een boeiende race naar de eindstreep wordt!

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.