Glutenvrije chocoladetaart van Nigella

Damn you Nigella. Ik maakte gisteren haar glutenvrije chocoladetaart met olijfolie. Het was wel een feestdag (mijn oma werd 96), maar dat wordt volgende week pas gevierd. Dus ik at gisteren een stuk (lekker warm uit de oven) en was van plan de rest vandaag mee te nemen naar kantoor. Dat vergat ik. En nu merk ik na thuiskomst dat die taart een dag later nog net zo lekker is en ik verwacht dat er ook morgen weinig aanleiding zal zijn de restanten weg te gooien. Dat wordt een extra rondje sportschool.

glutenvrije chocoladetaart

Rijk, sappig en toch lichte chocoladetaart

Ik volgde het recept voor de glutenvrije chocoladetaart van Nigella heel precies. Dus ik gebruikte amandelmeel in plaats van bloem om te kijken of deze taart wellicht in de smaak zou kunnen vallen bij mijn licht-allergische nichtje. Ik ben niet per se een groot fan van amandelen, maar ze storen me in dit recept 0,0. Ook de olijfolie (ik gebruikte lichte vergine olie, dus geen dure extra vergine; dat heeft toch geen zin bij bakken) drukt geen zwaar stempel op deze taart. Als het goed is, komt de taart luchtig en nog een beetje vochtig uit de oven.

Bicarbonate of soda – voor wie dat niet vaker gebruikt, bijvoorbeeld om sodabread te bakken – koop je bij de toko. Niet schrikken: je kunt er ook mee schoonmaken. Wij noemen het daarom zuiveringszout. Kunnen we mooi de bordjes mee schoonmaken, voor zover ze niet schoongelikt zijn na het verorberen van een lekkere punt taart. Smakelijk.

glutenvrije chocoladetaart met olijfolie

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.