FF wachten: pizza!

De Italiaanse keuken is één van mijn favoriete keukens (naast o.a. Oosters, Frans, texmex, Grieks, Brits en Midden-Oosters ;-)). En een goede pizza, daar maak je me blij mee. Ik bakte ze wel eens zelf, maar dan hield ik het wel bij een Hollandse bodem van brooddeeg. In een gewone oven lukt het eenvoudig niet om een lekker knapperige bodem te produceren. Met een pizzasteen kun je wel iets beter uit de voeten, maar een doorsnee oven wordt eenvoudig niet warm genoeg.

En toen zag ik dit filmpje:

De G3 Ferrari pizzaoven belandde meteen op mijn verlanglijstje. En toen ik zag dat er (tot en met 31 oktober) een actie is bij Potten en Pannen, waarbij je 20% korting krijgt in combinatie met een NS-abonnement, heb ik aanschaf maar niet langer uitgesteld. Met korting betaalde ik 95 euro. Ik vind dat voor dit wonderapparaatje niet veel.

Mijn timing was eigenlijk niet geweldig – ik ben aan het afvallen en daarbij mag ik eigenlijk niet teveel koolhydraten – maar vanmiddag heb ik mijn rode Ferrari dan toch de vuurdoop gegeven.

Ik maakte deeg met (uiteindelijk iets meer dan) 250 gram bloem, een zakje gist, een theelepel suiker, een beetje zout (iets te weinig, maar dat staat genoteerd), een flinke scheut olijfolie en 2 deciliter ijskoud water. Daarbij volgde ik opnieuw de video-uitleg van Potten en Pannen.

Na een half uurtje wachten kon de eerste pizza de oven in en het was meteen een feestje. Het deeg rolde ik flinterdun (denk aan een Mexicaanse tortilla) en in de oven ontstond er een knapperige bodem met van die bijna verbrande luchtbellen aan de rand.

Ik heb totaal 3 flinterdunne en perfect gare pizzaatjes gemaakt en heb er van genoten. Ik had nog best veel deeg over. Dat ligt nu bij wijze van test in de vriezer. Ben benieuwd hoe lang;-)

5 Reacties FF wachten: pizza!

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.