Dulce de Leche: toveren met een blikje gecondenseerde melk

Eerder schreef ik onderstaande op smaak over dulce de leche en vanwege luiigheid nu gewoon hier gecopy-pasted:

Toveren met een blikje

Ik had vorig jaar het genoegen rond te kunnen reizen in Patagonië. Een prachtige streek en voor de ware vleesliefhebber een paradijs op aarde (ik heb me grondig verkeken op het formaat van baby beef lomo…). Dulce de leche is een specialiteit in Zuid-Amerika en afgelopen zondag vertelde een vriendin hoe je die caramel-achtige substantie eenvoudig uit een blikje gecondenseerde melk tovert.

Een blikje gecondenseerde melk is letterlijk alles wat je nodig hebt. Nou ja, het vergt ook wat engelengeduld: dat blikje moet namelijk 3 uur koken in een pannetje water.

Nadat het blikje weer is afgekoeld, is het een kwestie van opendraaien en leeglepelen. Ongetwijfeld is dit niet het officiële recept voor dulce de leche, maar it works for me! Lekker op brood en in zoete baksels.

Ik zat nog na te denken over de momenten waarop dit recept handig kan zijn. Ik dacht aan een kampeer-setting, maar ja daar zie ik een kooksessie van 3 uur op een gasbrandertje niet echt voor me…

En als je ’s avonds laat bedenkt dat je niets hebt voor op het brood ’s ochtends dan ben je al te laat. Als je wel tijdig denkt aan de lege jampot, dan kun je natuurlijk net zo goed naar de supermarkt lopen. Kun je meteen vers brood kopen.

Maar goed, boeiend is het wel en het werkt dus wel. Ik heb vandaag twee blikjes gekocht en bij de eerste was het al raak. Helaas is nu ook gebleken dat mijn digitale cameraatje aan vervanging toe is. Excuses voor de vage foto…

dulce de leche

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.