Gelezen: Broer en Halfbroer

Ik gaf in de boekenweek het boek De halfbroer van Nicolien Mizee cadeau aan mijn jarige neef. Met het boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen erbij was dat een leuke combinatie (het geschenk bij het cadeautje heb ik overigens niet aan hem gegeven, omdat ik wist dat hij dat al had; ik doneerde het bij Broese, zodat een vluchteling een dagje gratis kon reizen met de trein).

Schrijfles van de auteur van De halfbroer

Begin dit jaar begon ik met een cursus proza bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Dat betekende veel schrijven en veel lezen (want ik las wekelijks alle stukken van mijn medecursisten). Mijn docente was Nicolien Mizee. Het cadeau voor mijn neef had ik dus niet toevallig uit het rek gepakt; ik had De Halfbroer zelf ook al gelezen en vond het een erg leuk boek. Het heeft zelfs de longlist van de Librisprijs gehaald. Verwacht van mij overigens op korte termijn geen prijswinnend proza: zo’n cursus is heel erg leuk (en leerzaam!), maar ook een oefening in nederigheid;-)

Broer van Esther Gerritsen en De halfbroer van Nicolien Mizee

Broer en Halfbroer

Broer

Van boekenweekgeschenk Broer had ik ook nog een exemplaar dat ik niet heb gedoneerd. Dat las ik vandaag uit. Ik weet niet of ik het einde helemaal bevredigend vond (al zit daarin wel de V van verrassing, weet ik sinds mijn cursus), maar het is een mooi verhaal dat ik met plezier las.

According to een geit

Naast de familietitels las ik ook nog Neem een geit, de bundel van Claudia de Breij, en According to Yes van Dawn French. Het eerste boek, met daarin een verzameling levenslessen van bekende Nederlanders leest lekker weg. Van het boek van Dawn French (French & Saunders, Vicar of Dibley) had ik hoge verwachtingen, maar die werden helemaal niet waargemaakt. Ongeloofwaardig verhaal, waarin al snel duidelijk wordt wat voor klucht het wordt. Weinig verrassend.

Leesdoel

Met deze vier titels lig ik nu wel iets voor op mijn ‘Reading Challenge’ op Goodreads – ik wil dit jaar minstens 15 boeken lezen. Er ligt al een stapeltje titels klaar voor het vervolg (onder andere Het Smelt van Lize Spit en As in Tas van Jelle BC)!

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.