De zomer hou je ook niet tegen

Hoewel ik normaal gesproken Nederlands- en Engelstalige boeken afwissel, zijn de laatste drie titels die ik las allemaal Nederlands. Ik las Harem van Ronald Giphart, Dit geloof je niet van Joris Luyendijk en het boekenweekgeschenk, De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst.

Stockholm, Londen, Frankrijk

Nederlandstalige boeken, maar wel alledrie net over de grens gesitueerd. In Harem vertelt een zoon over zijn uit Nederland naar Zweden vertrokken vader. De non-fictie van Luyendijk leest als het script van Margin Call, maar dan in ‘The City’. En Verhulst laat zijn hoofdpersoon een nogal onbezonnen, maar bijzondere reis maken naar het zuiden van Frankrijk.

Van de drie auteurs was het ook steeds het derde boek dat ik las. Van Giphart las ik Ik omhels je met duizend armen en IJsland. Ik denk dat ik de eerste het mooist vond, maar ze ontlopen elkaar niet veel. Van Luyendijk las ik Het zijn net mensen en Dit heb je niet van mij. Het laatste boek las verreweg het lekkerste weg. En van Verhulst las ik De helaasheid der dingen en De laatkomer. Tussen die twee kan ik moeilijk kiezen (allebei heel goed!).

Nu nog hopen dat het zomerse weer zich de komende tijd weer uitbundig laat zien. Dan kan ik in het zonnetje verder met mijn volgende boek (van Stephen Fry).

Laat wat van je horen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antispamcontrole Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.