Stadswandeling

Gisteravond heb ik een stadswandeling gedaan in Tilburg, en niet zo maar ??n. Elk jaar organiseert L’Avventura een culturele stadswandeling (of fietstocht) en dit jaar waren de spoorzone en de wijk achter het spoor (Theresia) aan de beurt.
De tocht begon bij het station vanwaar we door een obscuur deurtje vertokken. Langs de ‘fotoshot’ die de gemaakte pasfoto’s op grote panelen projecteerde kwamen we in de werkplaats van de NS terecht. Het saxofoonconcert daar zette de toon voor de rest van de tocht.
Theater, dans, muziek en beeldende kunst wisselden elkaar in rap tempo af. Het was grappig om oud-huisgenoot Roel tegen te komen als instructeur bij de cursus powerstrelen.

Powerstrelen

De bezoeken aan de moskee in de Stedekestraat (voor het eerst gingen de deuren hier open voor zowel mannelijke als vrouwelijke gasten) en de Pollepel (restaurant voor de minder bedeelden: inclusief dessertkaart van de verzenbakkers) vormden een interessante afwisseling.

De pollepel

Maar het kon ook zomaar gebeuren dat we rond middernacht met de hele groep licht swingend achter een ‘pneumatisch danstrio’ door de woonwijk liepen.
Hilarisch hoogtepunt was een optreden in de (overigens supergrote en -mooie) tuin van oud-wethouder Wilbert Herwijnen. Met 60 man stonden wij in de tuin terwijl zich in de keuken en bijkeuken een bizar tafereel met een mishandelde paashaas plaatsvond.
De komende wandelingen zijn helaas uitverkocht anders was dit een aanrader voor iedereen!